A HÉT MINDEN NAPJÁN ELÉRHETŐEK VAGYUNK!

+36 20 366 1635 | info@babaajandekok.hu

Hívhatsz minket vagy írhatsz nekünk akár Viberen keresztül is!

BLOG

Babaetetés fontos kiegészítői

Bloombaby
2021.03.09 11:00
Babaetetés fontos kiegészítői

A kisbabák etetése gyakran nagyon sok maszatolással jár, ám mi tudjuk, hogy hogyan lehet ezt a legkönnyebben kiküszöbölni. A legfontosabb természetesen, hogy megtaláld az etetésre legalkalmasabb társadat! Az előke, partedli és az etetőkabát is jó opciók lehetnek, ám mindegyiket más esetben ajánljuk!

Vége van a szoptatás különleges korszakának? Keresed az új társat az etetéshez, amely felválthatja a szopipárnát? Jó helyen jársz!

Te tudod, mi a különbség az előke, a partedli és az etetőkabát között?

Partedli 

Miért annyira maszatolós az etetés?

Nos igen… Az etetés már nem olyan egyszerű, mint a szoptatás. Már nem csupán egy cumisüveg lesz az egyetlen használt eszközöd. A babakanál és villa a mindennapok részét fogja képezni, egy hadseregnyi tálkával. Természetesen a tökéletes etetőszék beszerzése sem maradhat el, hiszen csak ebben tudod kényelmesen és biztonságosan megetetni a babádat! Az etetés egy darabig igencsak veszélytelen lesz, hiszen a babapapit az üvegcséből te fogod a pici szájába kanalazni.

Etetéskor két módszer tud beválni: az egyik a vonat/repülő/kisautó, ami berepül a kicsi szájába, különböző hanghatásokkkal, amelyek mosolygásra késztetik a kicsit, így tudod az ajkai közé juttatni a hamit. A másik megbízható módszer, ha te válsz élő példává a kicsi számára. Mutasd, mikor nyissa ki a száját, és te magad is tátsd nagyra! A kisbabák többsége utánozza szeretteit, így ezt a mozdulatot is le fogja másolni. 

Aztán ahogyan telik az idő, úgy kerül majd be a kicsi étrendjébe az újabb és újabb szilárd nyami. Vajas kenyér, babapiskóta, kalács, leves, aztán amikor már van mivel elpusztítani, jöhetnek a rágósabb finomságok, mint a rántott husi, a krumpli, a gyümölcsök és zöldségek.

A különböző ételek fogyasztása közben más-más előkére van szükségetek!

Ezek az előke, partedli és etetőkabát közötti különbségek!

Kérdésünk igencsak becsapós, az előke és partedli ugyanis szinte ugyanaz. Ugyanabban a szakaszban kell használni, és szinte ugyanannyira véd meg. Egyes előkéket az különbözteti meg társaiktól, hogy van egy kis rész, amely képes elkapni a pici szájából kizuhanó ételt. A partedlik és előkék általában műanyagból készülnek vagy szilikonból - ezt levesek evésekor szerencsésebb használni, hiszen a textilek hamar átáznak -, és akkor kell őket használni, amikor még csupán kezdtek átállni a babapapira! 

Az előkével, partedlivel ellentétben az etetőkabát egy sokkal nagyobb védelmet jelent, és oldalunk csapata szerint a tökéletes kiegészítő a szilárd ételek bevezetésekor! Ugyanis ez az a korszak, amikor a kicsi egyre több szilárd ételt kezd el fogyasztani! Ilyenkor kezdődik meg általában az is, hogy a kicsi magát szeretné megetetni! Ezt mindenképp hagyd neki, főleg, ha magától kezdi el a folyamatot!

Ha nehézségetek akadna ezzel, érdemes bevonni a kicsi legjobb plüss barátját! Tegyél a kedvenc elé is egy tányért, némi bekoszolt tányérral, ő lesz a jó példa, aki már megette az ételt! A kicsik gyakran akarják a plüsst is megetetni, nyugodtan hagyd neki, amíg az ő szájába is jut belőle.

Ne feledd el, hogy a kicsi hozzátáplálását, majd etetését az orvos tanácsa szerint érdemes tenni, így mikor belevágtok, mindenképp kérd ki a véleményét!

Más babakiegészítőre is szükségetek van? 

Ne aggódj, a tökéletes helyen jársz, itt az oldalunkon minden szükséges babaholmit megtalálsz! Bármi, ami csak kell egy kicsi ellátása közben, azt tőlünk sokféle színben és mintában beszerezheted!