A HÉT MINDEN NAPJÁN ELÉRHETŐEK VAGYUNK!

+36 20 366 1635 | info@babaajandekok.hu

Hívhatsz minket vagy írhatsz nekünk akár Viberen keresztül is!

BLOG

A baba kényelme a legfontosabb

Bloombaby
2021.04.28 16:39
A baba kényelme a legfontosabb

Minden baba születése egy új időszak kezdetét jelenti a családnak. A szülők általában az első két hétben megpróbálnak összeszokni a babával. Ha ez a nagy utazás még előttetek áll segítünk mire lehet szükségetek, mivel a baba kényelme a legfontosabb. Segítünk babaszoba berendezési tippekkel, de a babaápolás fontos tudnivalóiról is olvashatsz!

Mi kell a babaszobába?

A babaszobákat harmonikusan berendezni nagyon fontos, hiszen Ti és a pici is nagyon sok időt fogtok itt tölteni. A következőkben nem csak arról lesz szó, hogy mi kell a babaszobába, de arról is, hogy hogyan érdemes berendezni ahhoz, hogy minden elérhető helyen legyen, logikusan elrendezve. A legfontosabb játékokról is olvashatsz, amelyek megkönnyíthetik a mindennapjaitokat!

A babaszobákban mindig ugyanazok a bútorok jelennek meg, ám nem is gondolnád, mennyire fontos, mi hova kerül. A babaágy, a pelenkázólap és a rácsvédő a legfontosabb eszközök, amelyeket mindenki mindig beszerez. Persze ezeken kívül vannak azok a babaholmik, amik segítenek nap mint nap, mint a pólya, textilpelenka, tárolók, játékok, fürdetőkendők, etetőszék, szopipárna, babafészek, baldachin. Természetesen minden eszközt és kiegészítőt webáruházunk kínálatában megtalálhatsz, nem kell sehova sem elkattintanod!

Lássuk röviden egyesével, mi miért fontos a babaszobában! 

Kezdjük az elején! A kicsi ágyikóját két helyre nem érdemes tenni: az ajtó és az ablak mellé. Előbbi esetében esélyes, hogy a kicsi újra és újra fel fog ébredni az ajtó túloldalán zajló események miatt. Hogy mi kerüljön ide, arról mindjárt szó lesz! Az ablak mellett és közvetlenül alatta csak akkor van jó helyen az ágy, ha az ablakok szigetelése tökéletes! A kicsik nagyon könnyen megfáznak, ezért sem tanácsolnánk, hogy ide tedd. Más azonban jó helyen lehet ott!

A kiságyat tedd egy üres falhoz, ahova az ablakból áradó fény könnyen elér! Takard be puha babatakaróval! A babafészek kényelmében és biztonságában akár a Ti ágyatokban is lehet a kicsi az első hónapokban! Amikor már átalussza az éjszakákat, már érdemesebb a szobájában, de még mindig a fészekben altatni! A mély és nyugodt álmokért felel a baldachin a rácsos ágy felett. Nem csak a babaszoba éke lehet, de hang- és fényszűrőként is szolgál a szundikálások ideje alatt.

Az ébredés után minden kisbaba életében a pelus csere és az első hami a következő napirendi pont. Etetéshez szopipárnát és pólyát érdemes használni. Előbbi téged tehermentesít, utóbbi segít, hogy a kicsi csak az evésre tudjon koncentrálni.

Nagyobb gyerkőcöket természetesen - amikor már eszik bébipapit - etetőszékbe kell tenni, amit érdemes a konyhában tartani a baba szobája helyett. A babaszobában kell lennie ezzel szemben a pelenkázónak! Ez az az eszköz, amit az ajtó mellé érdemes tenni. Fürdetés után - amiről mindjárt szó lesz - így tudod a leggyorsabban átöltöztetni, ha pedig pelus cserére van szükség, szintén időt spórolhatsz. A pelenkázólap mellett tárolókban tartsd a legfontosabb krémeket, míg a komód fiókjaiban legfelül a pelust és a rugdalózókat, egyel lejjebb a kezeslábasokat, zoknikat és harisnyákat, alul pedig az ágyneműt és ritkán használt eszközöket. 

A pelenka csere, szundik milliói és hatalmas kacagások után elkövetkezik az este, azaz a fürdetés! Ilyenkor a fürdetőkendő és egy olyan törölköző, amelynek van kapucnija, elengedhetetlen. A babák a kádban nagyon bizonytalanul érzik magukat, de ha a pocakjukra egy meleg, vizes kendő kerül, máris megnyugszanak!

Mi kell a babaszobába, hogy a nyugalom teljes lehessen?

Egyetlen személy, egyetlen állatka van, aki varázslatokra képes a kicsik körül. Illetve, hogy pontosak legyünk, ő és a testvérei! Nem másról van szó, mint Effikiről, akit minden kisbaba imád!

A kedvenc plüssök esetében csak egy tanácsunk van: mindig legyen otthon egy ikertesó! Ezt lehet hurcibálni a babakocsiban, a nagyihoz, a másik lehetőleg maradjon csak az ágyikóban.