A HÉT MINDEN NAPJÁN ELÉRHETŐEK VAGYUNK!

+36 20 366 1635 | info@babaajandekok.hu

Hívhatsz minket vagy írhatsz nekünk akár Viberen keresztül is!

BLOG

Hogyan alakítsuk át a babaszobát gyerekszobává

Bloombaby
2020.11.03 12:26
Hogyan alakítsuk át a babaszobát  gyerekszobává

Szeretnéd a babaszobát gyerekszobává alakítani kreatív dekorációs ötletekkel? Esetleg elkezdted a folyamatot, de elakadtál? Ne aggódj, nem hagyunk inspiráció és segítség nélkül!A következőkben találhatsz néhány olyan ötletet, amikkel könnyen megváltoztathatod, feldobhatod a kicsi szobáját!

Ne aggódj, ötleteinket könnyű megvalósítani, a velük elért eredmény pedig biztosan tetszeni fog! A kreatívan dekorált gyerekszoba nem elérhetetlen álom. Olvass tovább, hogy minden fontos információt megszerezhess!

Már korábban használt dekorációk

Minden kisgyermeknek, kisbabának berendezett szobában vannak olyan elemek, amelyek már a kicsi születése óta jelen vannak. A következő, oldalunk csapata által összeállított rövid lista összefoglalja azokat a dekorációs elemeket, amelyek akár már a babaszobában is jelen lehettek, s most új funkciót kaphatnak, illetve hozzáadhatnak a szoba új hangulatához!

 

  • Óriás baldachin

Ez egy olyan babaszoba-dekorációs elem, ami nagyon nagy segítséget jelenthet. Az óriás baldachin nem csupán a babaszoba, de a gyerekszoba éke is lehet! Míg a babaszobában a kiságy felett a hangoktól és a fénytől óvta a picit, addig a nagylányok ágyát hercegnősebbé teheti, a nagyfiúk szobájában pedig különleges sátorként funkcionálhat tovább!

Az igazi kuckó, ami kültéren és beltéren is tökéletes

Melyik gyerek ne szeretne kuckózni. Ha az óriásbaldachin nem opció, még mindig választhatsz egy TIPI indián sátrat, amit, ha gyereked kint szeretne játszani ki is viheted és bármikor kuckózhat a kertben is.

    

   

Labdamedence

Ez az a dekoráció, amely amíg kicsi a baba, addig egyszerűen azt is élvezi, ha a labdák között mocoroghat. Egy gyermeknek ezt úgy tudod kreatívan átalakítani, hogy a labdamedence elé beteszel néhány akadálypálya-modult!

Polcok és akasztók

A korábban már felszerelt darabok most új funkciót kaphatnak! Eddig a pelust, cumikat, plüssöket tároltátok bennük, most hagyd, hogy gyermeked tegye fel rájuk legkedvesebb kincseit! Köveket, gesztenyéket, kagylókat vagy bármi mást!

Fotelek, kanapék, puffok

Ha már gyermeked önállóan tölti idejét a szobájában az ágya mellett szükség lehet még valamilyen ülő alkalmatosságra. Erre tökéletes választás lehet egy kanapé, puff vagy fotel. Nálunk számtalan színben, formában találsz, nézzétek meg választékunkat és közösen válasszátok ki a szoba dizájnjához leginkább illő darabot.További kreatív, gyerekszoba-dekorációs elemek kiválasztása

Tetszik vagy sem, a babakort kinőve gyermekednek bizony saját ízlése lesz. Éppen ezért néhány kiegészítő kiválasztásába jobb, ha bevonod! Mielőtt elkezdenél válogatni a megannyi gyerekszoba-dekorációnk közül, beszélj a gyermekeddel. Ha már az ő szobája kerül átalakításra, vond be őt is!

Mit értünk ez alatt?

Azt, hogy érdeklődd meg, hogy milyen színeket szeretne látni a szobájában, majd amikor te kiválasztottál néhány opciót, hagyd, hogy ő döntsön! Az öröme is nagyobb lesz, és sokkal jobban fogja szeretni az átalakított kuckót, mintha Te egyedül csináltad volna. Ráadásul az elakadást is ez a metódus mozdítja ki leginkább a mocsárból!

A legkreatívabb gyerekszoba-dekorációs elemek között van három, amely képes teljesen új hangulatot adni a szobának. Ezek a falmatricák, a tapéta és a dekorbetűk! Mind közül a falmatricákban van a legtöbb lehetőség, ez ugyanis kreatív időtöltésnek is kiváló, amit együtt tölthetsz a gyerkőccel! A falmatricáink igazi életet és látványt biztosítanak a szobának.

Mi határozza még meg, hogy milyen dekorációt válassz?

A gyerekszoba leghangsúlyosabb eleme a gyerkőc ágya! Éppen ezért az ágynemű, ami rákerül, meg fogja határozni az összes többi dekoráció színét!

Figyelj oda, hogy amikor átalakítod a kicsi szobáját:

  • csak néhány színt és árnyalatát használjátok fel
  • kérd ki a gyermek véleményét, ha nem tudsz dönteni
  • engedd szárnyalni a fantáziád!