A HÉT MINDEN NAPJÁN ELÉRHETŐEK VAGYUNK!

+36 20 366 1635 | info@babaajandekok.hu

Hívhatsz minket vagy írhatsz nekünk akár Viberen keresztül is!

BLOG

Babaszoba, hogyan legyen olyan, amilyennek megálmodtuk?

Bloombaby
2019.08.06 12:04
Babaszoba, hogyan legyen olyan, amilyennek megálmodtuk?

Babaváráskor a szülők egyik legkedveltebb időtöltése a leendő gyermekük szobájának megtervezése, majd ezt követően a babaszoba dekoráció és berendezések beszerzése. Sokan ezért is szeretik előre tudni születendő örökösük nemét, hogy ahhoz megfelelő színösszeállításban álmodhassák meg a kicsi szobáját.

Ezzel szemben a meglepetés párti szülők is könnyedén megtalálhatják azt a színkombinációt, amely mind kisfiuk, mind kislányuk születése esetén tökéletesen megfelelhet.

Első gyermekes szülők gyakran esnek abba az általános hibába, hogy babaszoba ötletek terén megpróbálnak mindent megadni a pici számára, ezért túlzásokba esnek, és ennek eredményeként telezsúfolják a gyerekszobát. Azonban idővel kiderül, hogy a beszerzett bútorok és babaszoba dekor fele teljesen kihasználatlanul marad, pedig rengeteg pénzt elköltöttek rá, de csak a helyet foglalják és felesleges porfogó marad. Éppen ezért érdemes sorra venni, mi az, ami feltétlenül fontos egy modern babaszoba berendezéséhez. Természetesen az egyik legfontosabb bútor a kiságy, amelyet kellő megfontolás után választunk, így a gyermek több évig is kényelmesen használhatja majd. A babaágyba ezen felül helyezhető babafészek, ami az újszülött első 3-4 hónapjában ajánlott, mert állandó testkontaktot éreztet, ezzel növelve a biztonságérzetet. Fontos, hogy a babaágy a megfelelő helyre kerüljön, ne rakjuk ablak alá, hiszen a besütő fény és utcai lámpa, illetve a huzat is zavarhatja a kicsi álmát. A rácsra kerüljön rácsvédő, lehetőleg annak teljes hosszában, hiszen a baba fejlődése során forgolódni, aktívabban mozogni fog. Az sem utolsó szempont, hogy a kiságy közvetlen közelében ne legyen semmi kézzel elérhető dolog, amihez nem szeretnénk ha hozzájutna, különösképp ügyeljünk a vezetékekre és konnektorokra!

Fali babaszoba dekoráció


A fal színének kiválasztása során figyelembe vehetjük a baba nemét, tehát a klasszikus világoskék vagy babarózsaszín árnyalatokkal dolgozunk. Púderszínű, halványabb falszín esetén nyugodtan használható harsányabb babaszoba dekor, de ügyeljünk a harmonikus összeállításra. Két-három élénk szín bőven elegendő, sokszor hallottuk már, hogy a kevesebb néha több. Fordított esetben, ha erős színnel festünk ki, a halványabb, pasztell színű babaszoba dekoráció lesz az előnyösebb. Jó, ha észben tartjuk azt is, hogy előbb-utóbb kis festőművészekké válnak, tehát válasszunk mosható falfestéket, ugyanis, ha a kicsi úgy dönt maga kezdi el a babaszoba dekor kivitelezését, nem lesz jó móka letakarítani a zsírkrétát és filctollat sem. Kombinált megoldás lehet ez esetben a festék és a tapéta kombinálása, a gyermek magasságában egy elválasztó résszel. Lényeges, hogy a vegyi anyagokkal történő munkálatok a baba születése előtt hónapokkal befejeződjenek, ugyanis a festékszagnak ki kell szellőznie, a ragasztónak meg kell száradnia, stb… A modern babaszoba falaira bármely színválasztás esetén nyugodtan kerülhetnek dekor képek (legnépszerűbbek a kisállatos képek), falmatricák, illetve nagy, üres részek esetén akár egyedi plakátokkal is díszíthetjük a szobát. A falidíszek további nagy előnye, hogy a gyermek növekedése során könnyedén cserélhetők aktuálisabb darabokra. A harmonikusan berendezett gyerekszoba így ingergazdag környezetet biztosít a pici számára, amely jó hatást fejt ki a későbbi fejlődésére nézve.

 

Milyen babaszoba dekor kerüljön a padlóra?


A padlózat kialakítása során eszünkbe juthatnak olyan babaszoba ötletek, hogy ideális lenne szőnyeget rakatni (mi több, padlószőnyeget), így a földön játszva sem lenne hideg. Azonban ez nem feltétlen jó ötlet, hiszen a nagyméretű- és padlószőnyegek nagyon rosszul tisztíthatók, valamint a szálak között megrekedő por és pollen elősegítheti az allergia kialakulását. Ha mindenképpen szőnyeget szeretnénk lerakni, inkább több kisebbel próbálkozzunk. Legjobb megoldás ebben az esetben viszont a parketta vagy valamilyen hasonló, könnyen takarítható padlózat. Egyébként is igen praktikus, ha a babaszoba dekoráció és berendezések jól tisztíthatók. Igyekezzünk nem telepakolni a szobát plüssállatokkal, hiszen a kisbabák esetén túl sok ingert jelenthet, illetve amíg el nem éri azt a kort, hogy játszhasson velük, addig csak fölösleges porfogókként funkcionálnak.

 

Gyerek és babaszoba dekor kínálat >>

 

Modern babaszoba játékos fényekkel


Kiváló babaszoba ötletek közé tartozik továbbá egy szabályozható fényerősségű lámpa beszerzése. Érdemes itt is a jó minőségre törekedni, hiszen gondoljunk csak bele, hány és hány éjszakán keresztül fog világítani nekünk. Az erős megvilágítás például a tisztába rakás során lesz előnyünkre, illetve ha a gyerek már játszani kezd, ne félhomályban tegye azt. A halvány fény a nagyon fiatal babák szemének kedvez, hiszen az ő szemeik még kevésbé fejlettek, így nem vakítják el őket. A gyenge megvilágítás az éjjeli szoptatásnál is a javunkat szolgálja, ugyanis a pici félálomban marad, illetve az édesanya is nyugodt körülmények között lehet kettesben a babával. A lámpa fényerősségét és színét lámpaernyők használatával variálhatjuk, ez esetben előnyösebb a meleg színek választása. Amennyiben a kicsi fél sötétben aludni, de nem szeretnénk égve hagyni a lámpát, szerezzünk be egy babaszoba dekor éjjeli fényt, ami garantáltan elijeszti majd az ágy alatt lakó szörnyeket.

Baba sátor, egy ötletes kiegészítő


Cseperedő gyermekeikkel a szülők is próbálnak lépést tartani, ezért is igyekeznek elhalmozni őket minden széppel és jóval, azonban a játékok döntő hányada végzi majd a sarokban előbb-utóbb. Szeretnének kreatív és fejlesztő játékokat beszerezni, hogy a gyerkőcök szórakozás közben is tanuljanak, illetve használják képzelőerejüket és kreatívabbakká váljanak. Erre kínálnak megunhatatlan megoldást egy baba sátor, amelynek használatához csak a gyerekek fantáziája szabhat határt. Emlékezzünk csak vissza, kiskorunkban hányszor építettünk bunkert kanapépárnákból és plédekből, és mégis mindig mást játszottunk bennük. A kicsik szeretnek elbújni (a bújócskázós korszak elég korán el szokott jönni), főleg ha azt a saját kis komfortos rezidenciájukon tehetik. Modern babaszoba berendezése esetén mindkét fél számára kiváló babaszoba dekoráció lehet a baba sátor, ugyanis a kicsi úgy érzi rejtve van, biztonságérzete mellett nyugodtan játszik, de eközben a szülő is szemmel tudja tartani, ha esetleg csíntalanságra kerülne sor.

baba sátor hangulatos búvóhely, ami igazán feldobja a babaszobát

A sátrak számtalan időtöltési lehetőséget kínálnak

A baldachinos sátrak mennyezetről lógó, állítható zsinórral szerelhetők fel, ezzel kastélyszerű kinézetet kölcsönözve a sátornak, várva arra, hogy a kis hercegnő vagy a daliás herceg elfoglalhassa a saját vártornyát. Oldalán egy-egy ablak található, valamint a bejáratát takaró „ajtó” oldalra kiköthető. Mivel a sátor „fala” anyag, illetve belülről tetszés szerint kibélelhető matraccal és párnákkal, nem kell attól tartanunk, hogy a kicsi esetleg beveri a fejét, vagy megüti magát. Baldachinos sátraink jelenleg öt különböző színű és mintájú kiszerelésben kaphatóak, illetve a rendelés mellé választható hozzáillő matractól kezdve a különböző alakú párnákon át akár szundi-kendő is, hogy egy modern babaszoba tökéletes tartozékai legyenek. A kétoldalas formapárnák, amelyek hagyományos négyzet, csillag, valamint felhő alakban is kaphatók, a sátrak tartozékaiként, vagy akár külön is megvásárolhatók webshopunkban. Másik kiváló termékünk a TIPI indián sátor, amely tizenöt színben és mintával, valamint strapabíró fa kerettel rendelkeznek, így akár éveken át szuper otthont biztosíthatnak a kis indiánok számára. Az indián sátrak szintén két ablakkal rendelkeznek, illetve ugyanúgy választható hozzájuk illő formapárna és még rengeteg kiegészítő. A sátrak anyaga a vázról eltávolítható és szükség szerint mosható, éppen ezért ezeket a sátrakat akár kültéri használatra is bátran ajánljuk!

Amennyiben a babaszoba ötletek meghozták a kedvét a kicsi helyének csinosítgatásához, nálunk mindent megtalál a babaszoba berendezéséhez, nézzen szét webshopunkban!

 

Gyerek és babaszoba dekor kínálat >>