A HÉT MINDEN NAPJÁN ELÉRHETŐEK VAGYUNK!

+36 20 366 1635 | info@babaajandekok.hu

Hívhatsz minket vagy írhatsz nekünk akár Viberen keresztül is!

BLOG

A babaágynemű választás szempontjai

Bloombaby
2020.12.20 12:21
A babaágynemű választás szempontjai

Egy új jövevény aprócska termete ellenére óriási igényekkel lép be a család életébe, teljesen új kihívások elé állítva az újdonsült szülőket. Annak érdekében, hogy anya és apa szeme fénye biztonságban és a legnagyobb törődésben cseperedhessen fel, rengeteg dolgot kell számba venni. Az egyik ilyen fontos dolog a megfelelő babaágynemű kiválasztása.

Az első otthon töltött hetekben, hónapokban a kiemelt figyelmet elsősorban a csöppség közvetlen környezetére kell szentelni. Például, hogy mi legyen a babaágynemű anyaga és színe.

A pici érkezése előtt érdemes gyerekbiztossá varázsolni a lakást, és véget vetni az éles sarkak uralmának a szobák bútorzatainál.

Melyik babaágynemű lenne a legjobb?

A kis ficánkoló babzsákok életük első hónapjainak meghatározó részét kiságyukban töltik, így kiemelten fontos, hogy jó közérzetüket, mindenre kiterjedő figyelmüket és kíváncsiságukat semmi se törhesse le.

Világra jöttét követően a kisbabának és bőrének egy teljesen új környezetben kell helytállnia. A számára még ismeretlen külső ingerekre, környezetben beálló változásokra kezdetben nehezebben és kevésbé hatékonyan tud válaszolni. Ennek a rendkívül érzékeny és vékony szövetrétegnek éppen ezért különleges törődésre van szüksége, hogy a későbbiekben már maximálisan el tudja látni védelmi feladatát. Ezt a megfelelő babaágynemű szett kiválasztásával tudja az anyuka leginkább támogatni.

babaágynemű mintafiús baba ágyneműbaba ágyneműhuzat

Anyának lenni talán az egyik legnehezebb, de egyben legcsodálatosabb dolog is. Pontosan tudjuk, mekkora felelősséggel jár egy kis ember útnak indítása. Mi segítünk, hogy Te baba ágynemű téren is gyermeked egészsége érdekében a legjobb döntést hozhasd. Megmutatjuk, mire figyelj, és hogy miből mit tudsz kihozni.

Mit tud egy jó babaágynemű?

A babaszoba berendezésénél nem elég csupán a falak és a babaágynemű szett színeinek harmóniájára összpontosítani. Ahhoz, hogy a kis új lakó igazán jól érezhesse magát a bőrében, meg kell teremtenünk az ezt biztosító feltételeket.

Az alvás akkor jó, ha pihentető, legyen szó akár érett felnőtt emberről vagy egy pár hónapos apróságról. Egy még intenzív szellemi és testi fejlődésben lévő szervezetnél az alvás főszerepet játszik, a statiszta szerepét pedig a baba ágynemű játssza.

A kisbabák bőre és immunrendszere még rendkívül szenzitív, ezért fontos, hogy a babaágynemű természetes alapanyagú, könnyen tisztítható legyen, és ami a legfontosabb, hogy ne irritálja a bőrt.

Tekintsd meg babaágynemű kínálatunkat >>

Természetes alapanyagú és légáteresztő

A külső környezet hőmérsékletingadozásainak lereagálása a pici babák esetében koránt sem olyan rutin és automatizált feladat, mint felnőtteknél. A testhő bőrön keresztüli levezetésének képessége bizony majd csak 8 hónapos korra válik a felnőttekéhez hasonlóvá, mivel ekkorra érik el teljes érettségüket a verejtékmirigyek.

Természetes jellegéből fakadóan a pamutból készült babaágynemű kiválóan szellőzik, így pontosan azt nyújtja, ami a babának a legjobb! Elvezeti a testtől az izzadságot. Ebből kifolyólag az irritáció elleni védekezés legjobb eszköze egy anti-allergén, 100%-ban természetes textilből (prémium pamut) készült baba ágynemű garnitúra. A jó textilszerkezet és a bársonyosan puha közeg kezeskedik a nyugodt és irritációmentes alvásról.

Fontos a baba ágynemű szett mérete!

A komfortérzet és a hatékonyság maximalizálása érdekében engedjük, hogy utódunkat kiságya méreteihez illő babaágynemű huzat, illetve babaágynemű szett halmozza el minden jóval.
A kiságyak méretbeli sajátosságaik alapján két táborra oszlanak. Vannak a 60x120 és 70x140 cm fekvőfelülettel bírók. A pontos illeszkedésnek mind kényelmi, mind biztonsági funkciója is van. A babaágynemű huzat kiválasztásakor ezért jó, ha elő tudod hívni egy cetliről vagy a fejedből a kiságy paramétereit.

A babatakarónál is hasonló elvek érvényesülnek. Kiindulási alapnak apróságunk méretbeli jellegzetességeit válasszuk. Az újszülöttek picinyke, de annál érzékenyebb testecskéje meleg, védelmező kültakaróért kiállt. Azért, hogy ennek az igényüknek eleget tudj tenni kezdetben elég egy 60x70 cm-es kivitel, ahogy cseperedik a kiságy lakója, úgy 90x120 cm-es hosszra érdemes cserélni a régi kistakarót.

baba ágyneműhuzat babaágynemű szett

Legyen könnyen tisztítható!

A legtöbb édesanya, aki eddig megfordult nálunk azt vallotta, hogy a babaágynemű kifejezetten gyakran köt ki a mosógépben. Ez nem is csoda, hiszen rendszeren előfordulhatnak a jóízű, de mohó cumizás vagy a kitartó lábmunkával szélnek eresztett pelenka miatt kisebb-nagyobb “balesetek”. Ezekre hathatós válasz csak olyan anyaggal adható, amiből a folt könnyedén kiűzhető.
Optimális színválasztással is nagyban javíthatunk folttisztítási küldetésünk sikerességén. A sötét, mélyebb árnyalatok helyett válasszunk világosabb kivitelt, ha eljön a baba ágyneműhuzat vásárlás ideje.

Kínálatunkban megtalálható babaágynemű garnitúra variációk anti-allergének, így atka-, baktérium-, és gombamentes alvási közeget hívhatunk életre velük a pici számára. Ráadásul mindegyikőjüket egyszerű, gyors moshatóság és rövid száradási idő jellemez, így hamar újra szolgálatra foghatók.

Tekintsd meg babaágynemű kínálatunkat >>

 

Többről van szó, mint színekről!

A tökéletes babaszoba megálmodása és kellékeinek beszerzése komoly fejtörést okozhat a leendő szülők számára. Az ár mellett többek között olyan tényezők is előtérbe kerülnek, mint a falak és kiegészítők színe vagy a bútorok formája. Bárhogy is döntesz a legfontosabb, hogy olyan ingergazdag környezetet teremts a pici számára, ami még nem túl megterhelő. Megfelelő színösszhanggal, némi kreativitással pihentetően harmonikus teret alakíthatsz ki, ráadásul fillérekért!

A színek fontos szerepet játszanak a felfedezni vágyás támogatásában és az egészséges személyiségfejlődésben is. Éppen ezért mindenféleképpen vizuálisan stimuláló tér kialakítására kell törekedned, így gyermeked végtelen kíváncsiságát is megfelelően tudod táplálni.
Születésük utáni első pár hetükben a kisbabák látóterét még leginkább közvetlen környezetük tudja lefoglalni. Színérzékelésük is mérsékelt, így legjobban a baba ágynemű és az igazán kontrasztos színek azok, amelyek bármiféle bájerővel tudnak hatni a kis tökmagokra. Mi is lehet tökéletesebb, mint egy melegséget és bizalmat árasztó cuki bagolymintás vagy egy édes, rózsaszín elefántos babaágynemű szett pihe-puha ölelésében álmodni az igazak álmát? Szeretnéd személyesebbé tenni az alvás élményét? Hímzett kivitelben erre is van lehetőség! Velünk nem kell vagyonokat elköltened ahhoz, hogy kreatív, természetesen lágy és pihentető anyagokkal vehesd körbe a kis csöppségedet.

baba ágynemű szett széles választékban

Indul a felfedezés!

Amikor már a fókuszálás jobban megy és a mozgó illetve távolabb lévő tárgyak is képbe kerülnek, az apró emberpalánták számára kezd értelmet nyerni a színskála fogalma. Ekkor már rendkívül fontos, hogy minél több színnel találja szembe magát felfedező körútján a baba. Ebben a korszakban már sokkal hatékonyabban kitudja használni az ingergazdag környezetben rejlő, felfedezésre váró kalandokat. Elhagyva az öt hónapos kort és az alapszíneken túllépve már az árnyalatoké és a színes figuráké lesz a főszerep.

Csak bátran a színekkel!

Ha kék, akkor kisfiú, szokták mondani. Az utóbbi időben azonban már bátran használható lányos vonalon is minden probléma nélkül, legyen szó a babaszoba vagy épp a leendő babaágynemű színéről.

A piros, lila, citromsárga mind igazán kirívó egyben elmeserkentő hatással bíró színek, ezért érdemes kisebb részletekben becsempészni a pici szobájába. Ízléses keretek között kifejezetten jótékony erővel bírnak. A szeretet, a vidámság és a melegség hangulatát hozzák el a babaszobába.

 

Gondolkodóba estél melyik lenne a legjobb babaágynemű garnitúra csöppséged és jómagad számára is? Ránk számíthatsz! Segítünk meghozni a legideálisabb döntést!

Tekintsd meg babaágynemű kínálatunkat >>