MIÉRT KÉZMŰVES BABAJÁTÉKOT?

2017.01.18 19:32

MIÉRT KÉZMŰVES BABAJÁTÉKOT?


Meg van az, ahogy gyermeked egy flakonnal órák hosszat képes bíbelődni,míg a drága babajáték gyártók termékei nem képesek lekötni MAXIMUM CSAK PÁR PERCRE?

Azzal kezdtem a bejegyzést, hogy miért kézműves?
Ha már az oldalunkon jársz, akkor kijelenthetjük, hogy te is tudod, hogy sokkal különlegesebb, sokkal értékesebb és sokkal hasznosabbak a kézműves baba kiegészítők és játékok, mint a piacon található más “nagyipari” társaik.
Nem tudom, hogy emlékszel-e, de biztos neked is volt egy kedvenc mütyüröd, amit az édesanyád, ha vért izzadt, akkor sem tudta a karmaid közül kicibálni? :D Nekem is volt!
És tudod mi volt az?
Nagymamám kézzel varrott macija! Igen! Valódi gomb szemekkel és cérnát látott öltésekkel! De vajon miért ragaszkodunk jobban ezekhez a kicsit esetleg sete-sutább játékokhoz, mint amit drága pénzen beszerzett egyéb játékokhoz?
Tudod miért?
Biztos számtalan helyen olvastad már, hogy milyen érzékeny kis receptoraik vannak a babáknak. Hát hogy ne vennék észre, hogy amit a mama varrt maciban abban szív is van, míg a boltiban csak töltőanyag!
Ugye?
De ezen kívül mindegyik egyenként foglalkoztató céllal is készül. Érdekesebb,  egyedibb a kialakításuk, sokkal jobban lekötik a gyermekek figyelmét, próbálják a saját nyelvezetükre fordítani! Egyszerűségükben rejlik a nagyszerűségük! A gyermekeknek tiszta, egyszerű, könnyen megérthető, feldolgozható babaeszközökre van szükségük! Nem "40 in 1" termékekre!
Másrészt azt a játékot TE választottad NEKI, nem csak leemelted a polcról egy óvatlan pillanatban amikor a hisztit ezzel sikerült megoldani...Nem! Ezt gondosan kiválasztottad, esetleg még a nevét is ráírattad, tudod milyen helyről érkezik, kinek a keze munkáját minősíti és ismered is őt, hiszen egy ideje már figyeled a munkásságát! Ez már a tudatos gondoskodás! És ez meghálálja magát!
Kisfiamnak is vannak ám ereklyéi, páromtól és tőlem is!
Pl. Imádom minden este amikor betakargatjuk, hogy azt mondja “APA TAKARÓJÁVAL IS”! Bizony több mint 30 éves pléddel takargatjuk a kisfiunkat és ismeri a történetét, szereti és ragaszkodik hozzá…
Ezért is NYITOTTA MEG KAPUIT A BLOOMBABY, hogy ÖRÖK EMLÉKET adhassunk!

Puszi, Bea
https://www.babaajandekok.hu/

 

 

Vissza